Domo-kun Cute
Hye visitor! Thanks for visiting me here.. Enjoy your blogwalking.

View & Share This Campaign !!

CONTEST : CERITA SERAM [Fatyn Punya CERITA SERAM]





 Bermula 24.3.20012 - 7.4.2012 Berakhir

SYARAT-SYARAT :

  • Letak banner contest ini kat entry anda. Link kan ke contest ini.
  • Buat satu entry kisah hantu yang pernah terjadi sepanjang hidup anda atau anda nak bercerita tentang hantu yang anda tahu. (jgn cerita semua jenis hantu cukup satu jenis je)
  • Post kan cerita anda diruang komen DI SINI
  • Harus Tag sekurang-kurangnya dua orang blogger.


FATYN PUNYA CERITA SERAM ~

Setelah membaca dan melawati blog Akak Liyana Deli,
 aku seriously takut dgn Cerita Seram dia.
Rasa macam fobia taknak duduk hostel when further study nanti. Masa aku Form Two dulu aku dah penah kena.Tapi yg best nya aku tak larik time aku nampak. Aku bole berani pun masa Standard 6 dulu buat Kem kat Singkir Laut. Kem tue dekat dengan Bukit. One night tue diowang  suh daki bukit tue dengan hanya ikut tali yang diikat pada pokok dalam keadaan gelap.  Masa tue dah pukul 2 pagi kalau tak salah aku. TORCHLIGHTS are not allowed okayy? Time tue masa tiba turn aku yang ke-60. Dengan penuh semangat dan doa aku naik berdepan dengan hantu tiruan but guess what, sampai kat Flying Fox tue diowang buat Pontianak palsu tetiba time aku Pontianak betol. Ada dua weyy. Satu Original Satu lagi Klon.  Dia terbang slow jaa. Sumpah aku blank masa tue. Aku tengok jaa dia terbang weyy. Lepas dari Kem tue aku dah tak takut dengan hantu. HiHiHi.
 


Hm. Masa aku Form One & Form Two aku stay hostel. Aku Sekola Arab dulu. Gila hang, memang banyak dugaan laa hostel tue. One night Akak Senior kena hysteria, menjerit bukan main ark. Then mata terbeliak pandang kat satu tempat jaa. Bila Ustaz datang ubatkan & dia pun dah okay so dia cerita apa yang dia nampak. Dia cakap dia nampak kepala kat atas Locker. Huh. Seram aku ~ Kejadian nie jadi masa aku Form One. Bila masuk Form Two lagi banyak benda jadi. Kat hostel aku ada benda yang mengendap, orang gelar dia “G.S. = Gila Seks” sebab dia suka ngendap orang mandi. Yang seram nya, dia hanya panjat pokok betik kat tepi toilet tue, imagine laa dengan benda tue yang kepalanya cuma ada rambut sebelah & sebelah lagi botak. Toilet kami dulu penghadang sikit jaa, biasa laa Sekola Arab, lebih tepat lagi Sekolah Pondok. Tapi aku tak penah laa kena ngendap, Kak Senior aku tue haa yang kena. Benda tue usya & then kak Senior aku sedar, Kak Senior aku pandang GS tue. Guess what, GS tue sengih tengok dia dengan wajah GS tue yang memang VERY THE SCARY laa.



Cerita Form Two tak abbess lagi kayy. HiHi. Okayy sambung…... Masa nak dekat dengan Exam Pertengahan Tahun, makhluk halus tue selalu menduga kami yang pakat pakat sibuk study. Benda nie tempias kayy, meaning that, bila aku tolong orang yang kena hysteria, automatically akan tempias kena aku balik. Makhluk tue datang carik aku. Masa tue aku tolong Kak Syukriah, dia memang pandai mengubat kalau bab-bab nie. Memandangkan aku berani dia mintak aku teman dia. Bila dah selesai dia tolong ubatkan Akak Senior tue dia balik Dorm dia. Dia dokk Dorm B Tingkat 2. Sebelum aku nak tido aku g lepak Dorm dia. Dari atas tue boleh tengok Dorm E yang takda tingkat macam rumah biasa tue yang bakal aku tido sekejap lagi tue. OMG. Nampak benda tue berjalan atas bumbung tue okay. Aku tengok sekali then aku buat dunno jaa. Membe aku kalau tengok tue dah sah-2 pengsan. HaHa. Iman tak kuat.Lagipun, rumah orang kampong yang sebelah Dorm E tue membela Hantu Raya. Imagine kayy, petang-2 tabur beras depan rumah tapi tak bela ayam. Then lepas tue beras tue hilang. Haaaaa. Paham-2 kan lahh erk.



Okayy, sambung yang aku tolong Kak Syukriah tadi tue. *aku tak pandai nak plot cerita so aku hentam kromo sahaja* Then bila dia dah ngantok & dah tido aku pun balik laa Dorm E tue. Tido macam biasa. Sampai laa pukul 3 pagi ada orang ketuk pintu Dorm E. Aku kalau tido memang tak dengar dah. But membe-2 tolong kejutkan aku. Katanya Kak Syukriah carik. Aku pi depan pintu tengok dia memang tak berdaya. Dia cakap kat aku benda tue carik dia. Bisik kat telinga dia “jangan ganggu urusan aku”. Dah dia cakap camtu aku pun gi amek wudhuk then pimpin dia masuk surau, aku baca macam-2 surah. Dalam surau hanya aku dan dia. Aku suh dia baring and tido. Then dia dah tido, aku pun selimutkan dia. Aku dengar orang ketuk lantai SEKALI then aku try balas ketukan tue. You know what, gila punya hantu, dia reply balik TIGA KALI okay. HAHA :D Aku tak kesah kan aku masa tue, aku risaukan Kak Syukriah. Nasib laa takda apa apa jadi kat dia. Then aku nampak laa Makhluk Halus tue. Dia muncul kat cermin tingkap, bayangkan takda mata, takda hidung, takda mulut. Yaa, sila panas kan bulu roma anda agar tidak bediri dengan tegak. HAHA. Aku tanya, “Siapa yang kau nak cari?” Takda respons tapi memang jelas laa dia mengilaiii. Lepas baca Ayat Kursi, benda tue pun takda. Then aku tetido sampai Subuh. Bila bangun, ALHAMDULILLAH semua dah okay. Aku tak cerita kat membe-2 aku, aku taknak diowang lemah semangat. Pengalaman tue laa yang aku rasa mencabar bila benda tue balas ketukan aku TIGA KALI. Kak Syukriah penah kena tempias sekali, time tue aku tengok dia memang teruk laa. Dia cakap Dialek Siam okay!
  


Itu laa aku punya kisah cerita seram.  Aku tau tak berapa nak seram tapi apa aku peduli. Aku cerita based on pengalaman aku. Form Three aku dah tak duduk hostel. Nak PMR weyy, memang cari nahas laa. HaHa. Anyway, nasihat aku, kalau ternampak jangan layan, kalau dah tahu pandang sekali pun dah cukup. Kalau dia ketuk kaa apa kaa ampa wat taktau jaa kayy? Benda nie kalau dengan orang yang lemah semangat memang akan menjadi-jadi laa dia nak kacau. Hafal Ayat Kursi!  Itu yang penting. Benda macam nie kat mana-2 pun ada even kat kampong aku nie haa. Orang tua kan suka membela. Bila tuan dia meninggal mula laa dia merayau cari tuan baru. Be aware okayy? Aku dah banyak kali nampak. Apa yang aku buat cuma Ayat Kursi. Tue sahaja. Aku tak menang contest pun takpa, aku just nak share :)
Thanks Akak Liyana Deli sebab tag :)
Sekian sahaja cerita aku.


 Wassalam.

Aku nak tag:

4ever Chinta

cik epal

2 comments:

  1. seram la adk oi...
    huhuhuhuhu
    anyway good luck au : D

    ReplyDelete
  2. thank sbb sudi join,,, :)..link entry anda akan syaf masukkan dalam update kontest...

    banyaknya hantu kat hostel tempat belajar nie yea...agaknya diorg pun nak bljar gak kot...penat nak jadi hantu nak try keja lain lah tu...

    ReplyDelete

Dah baca? GREAT..
Silalah komen. THANKS :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...